SON DAKİKA

Gümüşhacıköy Gazetesi
Kurukafa

Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG yollara çıkmak için gün sayıyor.

Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG yollara çıkmak için gün sayıyor.
Bu haber 03 Nisan 2023 - 9:39 'de eklendi ve 29 views kez görüntülendi.
Türkiye’nin yerli ve milli aracı TOGG yollara çıkmak için gün sayıyor. Son teknolojiyle üretilen TOGG’un ilk sahipleri, dün çekilen kura ile belirlendi. Türkiye’nin ilk yerli ve milli aracı TOGG’un ilk sahipleri, bu tarihsel ana şahitlik edecekleri için heyecan yaşadı. Tamamen elektrikli TOGG’un yakıt bilgileri de en çok merak edilen detaylar arasında yer aldı.
TOGG’un şarj istasyonu ağı olan Trugo, şarj fiyat listesini yayımladı. TOGG’un şarj maliyeti, bir şarjla kaç kilometre gidebildiği ve kilometrede ne kadar yakacağı belli oldu.
TOGG’un SUV versiyonu olan ilk modeli T10-X için ön sipariş veren yaklaşık 180 bin kişi arasından T10X almaya hak kazanan kişilerin listesi TOGG’un resmi sitesinde açıklandı.
Araçlarını teslim alacak kişilerin en çok merak ettiğ detaylardan biri olani şarj ücretleri de belli oldu. TOGG’un şarj istasyonu ağı olan Trugo, şarj maliyetini yayımladı.
TOGG’DA Kw/S BAŞINA Elektrik BİRİM Ücreti: 7,99 TL
Togg’da kW/s başına birim ücret, 7,99 lira olarak açıklandı. Böylece kısa ve uzun menzilli iki versiyonu bulunan Togg’unher iki versiyonu için de elektrik birim maliyeti aynı oldu.
TOGG’un uzun menzilli versiyonu 88,5 kw-h bataryaya sahipken kısa menzilli versiyonu ise 52,4 kw-h kapasitesinde bir bataryaya sahip.
Uzun Menzilli Versiyonu 707 Liraya Tam Şarj Olacak
TOGG T10X ‘in uzun menzilli versiyonu 88,5 kwh bataryası ile 523 kilometre yol gidebilecek. 523 kilometre yol gitmek için 88,5 kwh’lik bataryası 707,1 Liraya tam şarj olacak. Buna göre TOGG T10x, Kilometrede tahmini 1,35 lira elektrik harcayacak.
Kısa Menzilli Versiyonu 418 Liraya Tam Şarj Olacak
TOGG T10X ‘in kısa menzilli versiyonu 52,4 kwh bataryası ile 314 kilometre yol gidebilecek. 314 kilometre yol gitmek için 52,4 kwh’lik bataryası 418,6 Liraya tam şarj olacak. Buna göre TOGG T10x’in kısa menzilli versiyonu, Kilometrede tahmini 1,33 lira elektrik harcayacak.
Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale isimlerini taşıyan renklerle satışa sunulan Togg’un bataryaları ise hızlı şarjla 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 dolabilecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA