SON DAKİKA

Gümüşhacıköy Gazetesi
Kurukafa

SULUOVA “KAZ TİRİDİ GECESİNDE” KAYNAŞTI

SULUOVA “KAZ TİRİDİ GECESİNDE” KAYNAŞTI
Bu haber 24 Ocak 2018 - 10:01 'de eklendi ve 1.661 views kez görüntülendi.

Suluova Taşovalılar Kültür Yardımlaşma Derneği ve Suluova Belediyesi’nin katkılarıyla Royal düğün salonunda geleneksel 6. “Tirit Gecesi” düzenlendi.

Suluova Royal Düğün Salonunda yapılan program saygı duruşu ile istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları ile başladı.

Belediye Başkanımız Fatih Üçok, Royal düğün salonunda gerçekleştirilen programa katılarak etkinlik için dernek mensuplarına teşekkür etti.

Türk toplumunun geleneklerinde ekmeği ve kültürü paylaşmanın önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Belediye Başkanımız Fatih Üçok “Aslında ekmeği paylaşırken muhabbeti çoğaltıyoruz ve sevgi bağlarını da pekiştiriyoruz. Onun için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Suluova çevredeki il ve ilçelerden göç almış bir yerleşim bölgesidir ve burada yaşayanlar Suluova etrafında birlik ve beraberlik oluşturmuşlardır. Dernekler bizim için asla bir ayrıştırıcı değildir. Biz derneklerin varlığından son derece memnunuz. Çünkü hemşerilik hukukunu ve geleneklerimizi yaşatmak derneklerimizin sayesinde gerçekleşiyor. ”dedi.

Derneklerin birlik ve beraberlik duygularını, var olan sevgi, saygı ve gönül köprülerinin güçlenmesine büyük ölçüde katkı sağladığını dile getiren Belediye Başkanımız Fatih Üçok; Derneklerimiz sahip olduğumuz örf ve adetlerimizi devam ettirme adına, gücümüzü birleştirme adına, sevgimizi arttırma ve üzüntülerimizi azaltma adına önemli fonksiyonlar icra ediyorlar. Belediyemiz olarak bu tür her zaman faaliyetleri destekliyoruz. Taşovalılar Derneği bugüne kadar Suluova ile ilgili tüm konularda aktif rol aldı ve hep önde koştu. Ayrıca Taşovalı kardeşlerimizin bir özelliği daha var, hepsi ekmeğinin derdinde, çalışkan, üretken, aralarında birlik ve beraberlik son derece kuvvetli, sevinçte ve üzüntü de daima bir aradalar. Bu da son derece insani ve takdire şayan bir davranıştır. Bizleri sizlerle buluşturduğu ve bu ortamı sağladıkları için Taşovalılar Derneğimizin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Amasya Milletvekilimiz Haluk İpek yaptığı konuşmalarında ;” Sizler Suluova’nın pek çok değerleriyle birlikte ekonomik kalkınmasına ve kültürel gelişmişliğine çok katkılarda bulunuyorsunuz. Sizleri kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

İlçede 2003 yılında kurulan derneğin birçok etkinlik ve faaliyetler ortaya koyduğunu ifade eden Suluova Taşovalılar Dernek Başkanı Recep Özgür de şunları ifade etti;

“Hedefimiz birlikteliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve kültürel zenginlikleri ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi, bir olmayı, diri olmayı, gelenek-göreneklerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmaktır. Programımıza katkılarından dolayı Suluova Belediye Başkanımız Fatih Üçok’a ve katılımları için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Program Kültür Gecesi anlam ve önemine yakışır bir şekilde gerçekleştirilen sıcak sohbetlerle son buldu.

Programa Amasya Milletvekilimiz Haluk İpek, Suluova Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık Yaldıraç, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Sacit Aydın, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay ve  Belediye Başkanımız Fatih Üçok’un yansıra çeşitli kurum, kuruluş temsilcileriyle çok sayıda ilçe halkı katıldı.


Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA