SON DAKİKA

Gümüşhacıköy Gazetesi
Kurukafa

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT
Bu haber 07 Şubat 2018 - 10:01 'de eklendi ve 486 views kez görüntülendi.

Belediyemiz, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı hemşehrilerimizi uyardı.

Son günlerde sıkça görülen soba zehirlenmeleri üzerine açıklama yapan Belediyemiz, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba ve baca zehirlenmeleri özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığına değindi.

Yapılan açıklamada; “Aşırı doldurulan sobanın duman yolunun daralacağı ve soba içinde düzensiz ısı dağılımı nedeniyle de baca çekişi zayıflayacağı için soba yakılırken aşırı doldurulmamasına dikkat edilmelidir. Sönmekte olan sobaya asla tutuşması güç yakıtlar konulmamalıdır. İyi ısınmayan ve alttan yakılan kömür sobalarında karbonmonoksit zehirlenmesi riski artacağından soba tutuşturulurken yakıtın üstten yanması sağlanmalıdır. Soba borularının birbiriyle birleştirilmesinde hava ve baca gazı sızdırmazlığı sağlanarak sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır. Uyumadan önce sobanın içindeki odun ve kömürün sönmesi beklenmelidir. Üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın soba kullanımı konusunda tedbirli olması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmemiz için; önce tedbirler alınmalı, gerekli kurallara uyulmalı, daha sonra ısınılmalıdır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA