SON DAKİKA

Gümüşhacıköy Gazetesi
Kurukafa

İLÇEMİZDEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ DAHA

İLÇEMİZDEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ DAHA
Bu haber 22 Mart 2018 - 18:11 'de eklendi ve 664 views kez görüntülendi.

Örnek bir davranış sergileyen Hemşehrimiz, yolda bulduğu 9 bin lirayı Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimize teslim ederek sahibine ulaşmasını sağladı.

İlçe merkezinde arkadaşları ile birlikte yürüyen Hemşehrimiz Göknur Arslan yerde para olduğunu fark etti.

Sahte olduğunu düşünerek ilk önce tereddüt edip parayla ilgilenmediğini anlatan Göknur Arslan: “daha sonra dikkatlice bakıp parayı yerden elime aldım. Para, lastik ile sarılmış tomar halinde idi. İyice baktığımda gerçek para olduğunu düşünürken bir taraftan da ‘bu kadar gerçek parayı kimse kolay kolay düşürmez’ diyerek yine sahte olduğundan şüphelendim. Bunun üzerine çevredeki bir kuyumcuya sordum. Kuyumcu hepsinin gerçek para olduğunu söyleyince şaşırdım. ‘Para düşüren var mı?’ diye çevredekilere de sordum. Ama kimse sahip çıkmadı. Bunun üzerine yerde bulduğum 9 bin Tl’yi Belediye Zabıta Müdürlüğüne götürerek sahibinin bulunması için teslim ettim.”

Kayıp parayı Göknur Arslan’dan tutanak karşılığı teslim alan Belediye Zabıta ekipleri, sahibinin bulunması için çalışma başlatmasının ardından 1-2 saat geçtikten sonra kaybeden şahısa ulaşarak parayı bulan bayan ile görüştürdü.

Kaybettiği parasının bulunduğunu görünce büyük sevinç yaşayarak teslim alan emekli Aslan Gül(58) ise, bulup kendisine ulaştıran Göknur Arslan ile yardımcı olan Belediyemiz Zabıta ekiplerine teşekkür ederek minnet duygularını ifade etti.

Borcunu yatırmak için acele ile bankaya giderken parayı düşürdüğünü söyleyen Aslan Gül; ”borcumu yatırmak için bir bankadan 9 bin Tl para çekip diğer bankaya gidip yatıracaktım. Ancak bankaya geldiğimde parayı cebimde bulamadım. Telaş ve heyecan ile aramaya başladım. Parayı çektiğim bankaya sordum, çarşıda yürüdüğüm yerleri aradım, ama bulamadım. Bu şekilde can sıkıntısı ile eve üzüntülü şekilde döndüm. 1-2 Saat sonra telefon ile ‘paranız bulundu’ haberi geldi. Çok sevindim. Hemen Zabıta Amirliğine koşup paramı aldım” dedi.

– Bulunacağını tahmin etmiyordu, umudunu yitirmişti.

Parayı bulup kendisine ulaştıran Göknur Arslan’a insani davranışı dolayısıyla teşekkür eden Aslan Gül; “düşürdüğümü zaman sonra fark ettim. Bulunacağını tahmin etmiyordum, umudumu da kesmiştim. Bu devirde kim yolda bulduğu parayı sahibine verir. Bulunmasına hem şaşırdım hem de sevindim doğrusu. Bu devirde böyle dürüst ve duyarlı insanların olması beni hem sevindirdi hem de şaşırttı. Demek ki insan evladıymış. İyi bir aile terbiyesi almış ve helal, haramı bilen bir insanmış. Bulunmasaydı çok zor durumda kalacaktım. Allah razı olsun Göknur hanımdan. Mağduriyetimi giderdi. Bulduğu param ile borcumu ödedim. Parayı bulan ve bana ulaştıran Göknur Hanım ile yardımcı olan Zabıta ekiplerimize çok teşekkür ederim. Allah arzı olsun onlardan” diye kaydetti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA