SON DAKİKA

Gümüşhacıköy Gazetesi
Kurukafa

EMEKLİ BİYOLOG NECMETTİN BACANAK’TAN TAVSİYELER

EMEKLİ BİYOLOG NECMETTİN BACANAK’TAN TAVSİYELER
Bu haber 26 Aralık 2022 - 12:43 'de eklendi ve 34 views kez görüntülendi.
Özellikle kış aylarında Bakteriler vücuda girmeden önce koruyucu önlemler alınması gerektiğini belirten Amasya’da aktarlık yapan emekli Biyolog Necmettin Bacanak; “Vücudumuz hasta olmadan önce vücudun bir savunma mekanizmasına sahip olması gerekiyor. Bitkiler elbette ki tedavi edici özelliklere de sahiptir ama koruyucu özellikleri tedavi edici özelliklerine göre çok daha ön plandadır.”dedi.
Kış aylarında aktarlardaki mesai yoğunluğunun arttığını belirten Bacanak: “Vatandaşlarımız bitkisel ürünleri kullandıktan sonra olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bitkiler ve bitkisel kökenli ürünler hasta olmadan önce alınarak vücudun bağışıklık sistemi desteklenmelidir. Hasta olduktan sonra bu tarz bitkileri kullanırsak istediğimiz verimi alamayız. Bakteriler vücuda girmeden önce vücudun bir savunma mekanizmasına sahip olması gerekiyor. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler hasta olmadan önce aktarlara uğraması bizim en büyük tavsiyemizdir.
Bilinmesi gerekiyor ki biz burada yaptığımız iş ile aynı zamanda vatandaşların sağlıkları için çok büyük imkânlar sunuyoruz. Burada baktığınızda görmüş olduğunuz her bitkinin her baharatın insan sağlığı adına fayda sağladığı alanlar mevcut. Bu bitkiler kış hastalıklarına karşı koruyucu kalkan görevini üstleniyor. Özellikle de kış aylarında mikropların vücuda girmesi ve yayılması için daha uygun hava koşulları olduğu için insanların hastalanması ve gribal enfeksiyonlara yakalanması daha kolay oluyor. Bizim elbette bunların tümüne karşı almış olduğumuz ve vatandaşların kullanımına sunduğumuz bitkilerimiz var. Bunların başında da ıhlamur, adaçayı, zerdeçal, tarçın ve kış çayları geliyor. Saymış olduğum ürünler vatandaşlar tarafından en çok bilinen bitkilerimiz bir de çok yaygın olmayan şifa kaynağı bitkilerimiz bulunuyor.
Hastalığın durumuna ve kullanacak kişiye göre ürün seçimi yapılması gerektiğini ifade eden Bacanak, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkileri şu şekilde sıraladı: “Ekinezya, bağışıklığı güçlendirdiği yönünde isim yapmış bitkilerin başında geliyor, Çörekotu; Anavatanı Doğu Akdeniz ve Güney Avrupa olan çörek otunun birçok türü olmasına rağmen kullanılan türü Nigellae Sativa’dır. Siyah tohumları olgunlaşınca toplanır ve kurutulur. Birçok vitamin ve vücuda faydalı molekül ihtiva etmektedir. Bunların içinde thymoquinon ve nigellon bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğu bilinmekte ve bağışıklık sistemini güçlendiren bazı ilaçlarda ham madde olarak kullanılmaktadır. Çörekotu yağı günde 1-3 kez bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak bağışıklık sistemini güçlendirmeyi desteklemek amacıyla kullanılabilir, Keten Tohumu, En iyi bitkisel Omega 3 kaynağı olarak bilinen keten tohumu anti-oksidandır. Serbest radikallerin yol açtığı hasarı azaltarak bağışıklığınızı güçlendirir, Nane, limon otu veya başka bir bitkiyle karıştırılıp veya tek başına demlenerek içilebilir, Papatya ailesine mensup olan bitki üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlemede, iyileştirmede ve ayrıca soğuk algınlığını gidermede destekleyicidir, Zencefil, hastalandıktan sonra birçok kişinin başvurduğu bir başka besin maddesidir. Zencefil, boğaz ağrısını ve diğer enflamatuar hastalıkları ve bulantıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Yaban mersini kurusu; doğal antibiyotik özellik taşımaktadır. İdrar yolları iltihaplanmasına sebep olan bakterinin vücuttan atılmasında etkin rol oynar. Yüksek miktarda antosiyanin içermesi ile göz sağlığını ve görme kalitesini korur. Yaban mersini ve yaban mersini kurusu, içeriğindeki A ve C vitaminleri, protein, lif, sodyum ve potasyum ve kalsiyum gibi zengin besin değerleriyle beyin hücrelerini yıpranmaya karşı koruyarak Alzheimer riskini en aza indirir. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltici özelliğe sahip olduğundan kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini önler. Yaban mersini kurusu düzenli tüketildiğinde, içeriğindeki yoğun C vitamini ile kolon, rahim ve karaciğer kanserine yakalanma riskini azaltır. Kırmızı-koyu renkli meyvelerin ortak özelliklerinden birisi de enerji vermeleridir. Yaban mersini kurusu antidepresan özelliği taşır. Karanfil; Eugonel maddesini içermektedir. Boğaz ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda karanfil bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir. İçerisinde serbest radikallerin gelişimini engelleyecek karaciğeri zararlı etkilerden koruyacak yüksek miktarda antioksidan içermektedir.
Astragalus kökü; fasulye ve baklagiller ailesindeki bir bitkidir ve bağışıklık sistemi güçlendirici ve hastalık savaşçısı olarak çok uzun bir tarihe sahiptir.”diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA